Kansallisgallerian kokoelmatietopalvelu vastaa Kansallisgallerian kokoelmia koskeviin kysymyksiin arkisto- ja kirjastoaineistojen osalta. Laajaa tiedonhakua vaativiin kysymyksiin ei valitettavasti pystytä vastaamaan. Tiedustelut: tutkimus(at)kansallisgalleria.fi

Tietopalvelu ei vastaa tiedusteluihin:

  • taideteosten arvosta
  • aitoudesta
  • signeerauksista

Tutkijapalvelu
Kansallisgallerian arkiston ja kirjaston kokoelmat ovat tutkijoiden ja muiden tiedontarvitsijoiden käytettävissä sopimuksesta.

Arkiston palvelut
Kansallisgallerian arkistokokoelmiin kuuluu suomalaiseen kuvataiteeseen liittyviä yksityisarkistoja, asiakirjoja ja kokoelmia 1800-luvun alusta nykypäivään. Arkistokokoelmiin kuuluu myös lehtileikekokoelma sekä kuvataiteen videodokumenttien ja äänitteiden arkisto. Arkistossa on lisäksi Suomen laajimmat suomalaiseen kuvataiteeseen ja taiteilijoihin liittyvät kuvakokoelmat.

Kirjaston palvelut
Kansallisgallerian kirjasto on Suomen suurin kuvataiteen erikoiskirjasto. Kiasma-kirjastossa on nykytaiteen aineistoa 1960-luvulta lähtien. Ateneumin tutkijakirjasto on keskittynyt erityisesti Suomen taiteen historiaan. Sinebrychoffin kirjaston kokoelmiin kuuluvat julkaisut ovat käytettävissä Ateneumin tutkijakirjastossa sopimuksen mukaan.

Kuvapalvelu
Kansallisgallerian kuvapalvelu myöntää kuvien käyttöoikeuksia julkaisu- ja tutkimuskäyttöön sekä lukuisiin muihin tarkoituksiin.

Aineistot verkossa
Kansallisgallerian kokoelma-aineistoihin voi tutustua myös verkossa. Lisäksi monipuolisissa verkkoaineistoissa on mm. julkaisuja sekä arkiston ja kirjaston tietokantoja ja luetteloita.

Konservointi
Kansallisgallerian konservointi on tutkimuksellinen yksikkö, joka tekee työtä kokoelmien säilyttämiseksi ja näyttelyiden hyväksi. Konservointia tehdään kolmessa toimipisteessä.