Kansallisgalleria on Suomen suurin taidemuseo-organisaatio ja kansallinen kulttuurilaitos, jonka toimintaa ohjaa laki Kansallisgalleriasta. Se rakentaa kulttuuriperintöä, vahvistaa kansallista taidekokoelmaa, edistää taiteellista sivistystä ja tekee monipuolisia näyttelyitä.

Tietoa Kansallisgalleriasta
Helene Schjerfbeckin teos Toipilas

Kansallisgallerian kokoelmaan kuuluu yli 42 000 taideteosta. Lisäksi kokoelmassa on arkistoaineistoa ja esineitä.

Kokoelma on valtion omistuksessa olevaa Suomen kansallisomaisuutta. Kansallisgallerian tehtävänä on kokoelmasta huolehtiminen, ylläpito ja kartuttaminen.

Siirry kokoelmahakuun

Vieraile museoissamme

Ateneumin taidemuseon rakennus

Ateneumin taidemuseo

Ateneumista löytyy taidetta 1800-luvulta moderniin. Kotimaisten taiteilijoiden merkkiteokset kertovat Suomen taiteen tarinan ja kansankunnan kehityskulun rakastettujen kuvien kautta.

Nykytaiteen museo Kiasman rakennus

Nykytaiteen museo Kiasma

Kiasma tarjoaa taide-elämyksiä ja uusia näkökulmia elämään. Se on nykytaiteen ja ihmisten kohtaamispaikka, jonne kaikki ovat tervetulleita.

Sinebrychoffin taidemuseon rakennus

Sinebrychoffin taidemuseo

Sinebrychoffin taidemuseo on Suomen ainoa eurooppalaiseen vanhaan taiteeseen erikoistunut museo. Museon ytimen muodostaa Paul ja Fanny Sinebrychoffin ainutlaatuinen kotimiljöö.

Ihmiset katselevat tuotteita Kiasman museokaupassa

Kansallisgallerian verkkokaupassa voit piipahtaa vuorokauden ympäri. Kaupasta löydät kokoelmateoksiin ja ajankohtaisiin näyttelyihin liittyviä kirjoja ja tuotteita.

Verkkokaupasta voit ostaa lippuja museoiden tapahtumiin ja löytää Ateneumin, Kiasman ja Sinebrychoffin taidemuseoiden tuotteet.

Siirry verkkokauppaan

Tule taiteen tukijaksi

Lahjoitukset auttavat meitä pitämään huolta kansan rakastamista taideteoksista. Voimme myös tarjota ainutlaatuisia näyttelyitä ja varmistaa, että lapset ja nuoret pääsevät osallistumaan taide-elämyksiin.

Lahjoita