Konservaattori Kirsi Hiltunen puhdistaa Helene Schjerfbeckin teosta Mustataustainen omakuva.
Yksi tapa tukea taidetta on lahjoittaa rahaa klassikkoteosten konservointiin. Konservaattori Kirsi Hiltunen puhdistaa Helene Schjerfbeckin teosta Mustataustainen omakuva. Kuva: Kansallisgalleria / Jenni Nurminen

Viisi tapaa tukea taidetta

7.12.2021Ajankohtaista

Kansallisgallerian suurin rahoittaja on Opetus- ja kulttuuriministeriö, mutta yritysten ja yksityishenkilöiden tuki on meille entistä tärkeämpää. Ryhdy siis sinäkin taiteen tukijaksi ja ole mukana varmistamassa, että Kansallisgalleria on kaikkien taidemuseo myös tulevaisuudessa.

Näillä vinkeillä voit helposti liittyä mukaan taiteen tukijoiden joukkoon:

1. Tarjoa lapsille museoelämys

Nuorissa on tulevaisuus – myös museokävijöinä! Lahjoittamalla museoiden yleisötyön toimintaan olet mukana mahdollistamassa, että lapset ja nuoret voivat sekä nähdä että kokea taidetta. Katso lahjoitusvaihtoehdot.

2. Tue taideaarteiden kunnossapitoa

Kansallisgallerian kokoelmiin kuuluu yhteensä yli 42 000 taideteosta, ja kokoelmien teokset vaativat säännöllistä huolenpitoa ja konservointia. Tästä vastaavat ammattitaitoiset konservaattorit. Auta meitä pitämään huolta suomalaisten rakastamista teoksista tukemalla kokoelmahelmiemme konservointia.

3. Tee merkkipäivälahjoitus

Merkkipäivälahjoitus on ainutlaatuinen tapa tukea taidetta sekä museoitamme. Ohjaa muistamiset taiteelle ja tee merkkipäivästäsi ikimuistoinen. Ole yhteydessä, niin voimme yhdessä miettiä keräyskohteen, joka on sinulle tärkeä.

4. Käy ostoksilla museokaupoissamme

Taidemuseoiden yhteydessä olevat museokaupat tarjoavat laajan valikoiman näyttelyihin liittyvää kirjallisuutta sekä oheistuotteita. Voit tehdä ostoksia myös museoshop.fi–verkkokaupassa. Jokainen museokaupassamme tehty ostos tukee Kansallisgallerian toimintaa.

5. Vieraile museoissamme

Pääsylippujen myynnistä saatavat tuotot ovat tärkeä tulonlähteemme ja mahdollistavat kansainvälisesti korkeatasoisten näyttelyiden toteuttamisen. Museoissamme on vuosittain yli 20 näyttelyä, ja jokainen museovieras on meille tärkeä. Tervetuloa!