Lapsiryhmä etenee käsi kädessä Skissi-kissan opastuskierroksella, jossa opas kiinnittää lasten huomion kissalelun avulla. header-image-shape

Kahdeksan syytä tulla meille töihin

Asiantuntijamme kartuttavat ja kehittävät suomalaista kulttuuriperintöä. Meillä viihtyy henkilö, joka on muun muassa aidosti kiinnostunut taiteesta ja haluaa työskennellä yhteisen hyvän vuoksi. Tässä on kahdeksan syytä tulla juuri meille töihin!

1. Arvopohjainen organisaatiokulttuuri

Toimintaamme ja jokapäiväistä käyttäytymistämme työpaikalla ohjaavat arvomme: avoimesti, yhdessä ja asiantuntevasti. Pidämme tärkeinä yhteisiä toimintatapoja. Siksi ne innostavat meitä työnteossa. Kansallisgallerialaiset äänestävät vuosittain järjestettävässä KG Awards -kyselyssä kollegoitaan, jotka ovat työskennelleet arvojemme ja organisaatiokulttuurimme mukaisesti.  

2. Museoalan edelläkävijä ydinkeskustassa

Olemme Suomen suurin taidemuseoalan organisaatio. Ylläpidämme Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevia taidemuseoitamme, ja kartutamme niiden kokoelmia jatkuvasti. Lisäksi teemme ja edesautamme tutkimusta liittyen kokoelmiemme teoksiin, arkistoaineistoihimme ja kokoelmataiteiljoihimme muun muassa konservoinnin ja taidehistorian aloilla. Julkaisemme omaa tutkimusjulkaisuamme nimeltä FNG Research.

3. Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo  

Olemme kaikkien taidemuseo. Meillä on nollatoleranssi syrjintään, häirintään ja kiusaamiseen.

Henkilöstö noudattaa Kansallisgallerialle laadittuja tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusperiaatteita. Edistääksemme tasa-arvoa olemme luoneet yhdenvertaisuussuunnitelman ja -työryhmiä. Lue lisää työryhmistä kohdassa 6.

4. Edut

Henkilöstöetujen tavoitteena on ylläpitää henkilöstön hyvinvointia ja työkykyä.

  • Lounasetu mahdollistaa henkilökuntahintaisen lounaan museoidemme ruokaloissa.

  • Virike-etu kulttuuri- ja liikuntapalveluihin.

  • Työmatkaseteli, sillä haluamme tukea ja kannustaa henkilökuntaamme käyttämään julkisia liikennekulkuvälineitä.

  • Hierontatuki, jota voi hyödyntää käydessään Kansallisgallerian omalla hierojalla.

  • Ilmainen sisäänpääsy kaikkiin museoihimme koko perheelle, jotta kulttuurin jakaminen läheisten kanssa olisi helppoa.

  • Henkilöstöalennukset ja lahjakortit omien museoiden tuotteista.

  • Vapaa sisäänpääsy tiettyihin kansainvälisiin museoihin.

5.     Ammattiylpeys ja asiantunteva työote

Meillä Kansallisgalleriassa työskentee museoalan huippuosaajia. Kolmessa eri museossa ja kahdella osastolla on monipuolinen joukko työstään ja taiteesta innostuneita asiantuntijoita. Olemme ylpeitä työstämme, sillä se on välttämätöntä kulttuuriperinnön säilyttämiseksi.

6. Välittävä keskustelukulttuuri ja mahdollisuus vaikuttaa

Toimimme avoimesti ja yhdessä, arvojemme mukaisesti. Haluamme ylläpitää tasa-arvoista välittämisen kulttuuria. Siksi kokoamme yhteen työryhmiä ideoimaan ja kehittämään toimintatapojamme ja työryhmissä syntyneet ehdotukset toteutetaan. Työryhmiämme ovat olleet 2019 muun muassa:

  • Elämänvaihejohtamisen työryhmä

  • Kiusaaminen, häirinnän ja epäasiallisen käyttäytymisen työryhmä

  • Palkkausjärjestelmän arviointiryhmä

7. Kansainvälinen toiminta

Vahvistamme henkilöstömme osaamista ja kansainvälistä verkottumista tarjoamalla vuosittain 1–3 työntekijälle mahdollisuuden osallistua kahden kuukauden mittaiseen kansainväliseen työvaihtoon. Työvaihdon tavoitteena on tutustua menestyvien museoiden parhaisiin käytäntöihin, jakaa osaamista ja tuoda uusia näkökulmia toiminta- ja työtapoihimme. Opittuja asioita jaetaan omassa työyhteisössä kotiinpaluun jälkeen.

8. Vihreä kädenjälki

Olemme ottaneet askeleita kohti ympäristöystävällisempää museotoimintaa, sillä haluamme tehdä oman osamme ilmastonmuutoksen torjumisessa. Henkilökuntaa koulutetaan ja inspiroidaan lisäämään vihreää kädenjälkeään erilaisin keinoin työn arjessa. Esimerkiksi virkistyspäivänä henkilökunta keräsi roskia Suomenlinnassa.

Kuva: Kansallisgalleria / Jenni Nurminen

Valitettavasti käyttämäsi selain ei ole tuettu, sivuston käytössä voi esiintyä ongelmia.