Kiasman mustaan työasuun pukeutunut museovalvoja opastaa museokävijää Kiasman ala-aulassa.header-image-shape

Töihin meille

Kansallisgalleria on Suomen suurin kuvataiteen asiantuntijaorganisaatio. Noin 280 asiantuntijaa muodostaa työyhteisömme. He työskentelevät Ateneumissa, Kiasmassa ja Sinebrychoffin taidemuseossa sekä Kansallisgallerian eri osastoilla.

Museoalan asiantuntijat muodostavat työyhteisömme

Meillä työskentelee laaja kirjo museoalan asiantuntijoita: 

  • Amanuenssit

  • Intendentit

  • Kuraattorit

  • Konservaattorit

  • Kuvaajat

  • Museotekniikan ammattilaiset

  • Registraattorit

  • Asiakaspalvelun, hallinnon ja viestinnän ammattilaiset 

Meille on kunnia-asia tarjota ainutlaatuinen ja elämyksellinen museokokemus jokaiselle museokävijällemme. Olemme innostuneita ja ylpeitä työstämme ja sen tuloksista. Työtämme ohjaavat arvomme: avoimesti, yhdessä ja asiantuntevasti.

Meille on kunnia-asia tarjota jokaiselle museokävijällemme  ainutlaatuinen ja elämyksellinen museokokemus.

Tutustu meihin

Kiinnostavatko museoalan monipuoliset tehtävät sinua? Lue millainen Kansallisgalleria on työpaikkana.

Haluatko tehdä työtä kanssamme? Tarkista avoimet työpaikkamme ja katso myös kahdeksan syytä tulla meille töihin:

Kansallisgallerian organisaatio jakautuu museoihin, kokoelmiin ja tukitoimintoihin

Museot

Museot vastaavat muun muassa omien näyttelyiden suunnittelusta ja elämyksellisen museokokemuksen luomisesta yhdessä muiden osastojen kanssa. Jokaisella museolla on oma ainutlaatuinen brändinsä, eli julkinen kuvansa ja maineensa. Museoissamme työskentelee intendenttejä, amanuensseja, tuottajia, viestinnän asiantuntijoita ja muita museoalan ammattilaisia.

Kokoelmahallintaosasto

Kokoelmahallintaosasto huolehtii kokoelmasta ja palvelee kaikkia kolmea museotamme. Kansallisgallerian kokoelmaan kuuluu noin 42 000 taideteosta ja lisäksi arkistoaineistoa ja esineitä. Kokoelmaa kartutetaan, hoidetaan ja saatetaan yleisön nähtäville. Kokoelmahallintaosastolla työskentelee muun muassa amanuensseja, näyttelymestareita, valokuvaajia, registraattoreita ja konservaattoreita.

Talous- ja hallinto-osasto

Talous- ja hallinto-osasto tuottaa tukipalveluita kaikille Kansallisgallerian osastoille. Talous- ja hallinto-osastolla työskentelee muun muassa talous-, tieto-, kiinteistö- ja henkilöstöhallinnon sekä asiakaspalvelun ammattilaisia. Lisäksi asiakaspalvelu- ja myyntiyksikkö kuuluu talous- ja hallinto-osastoon.

 Asiakaspalvelutyö

Asiakaspalvelutyö Kansallisgalleriassa on monipuolista ja vaihtelevaa. Asiakaspalveluammattilaiset työskentelevät museovalvojina ja palvelupisteenhoitajina Ateneumissa, Kiasmassa ja Sinebrychoffin taidemuseossa. He opastavat museovieraitamme palvelupisteessä ja näyttelysaleissa, vastaavat teosten ja asiakkaiden turvallisuudesta, naulakkopalvelusta ja hoitavat myyntitehtäviä lippukassalla sekä museokaupassa.

Lue lisää Kansallisgallerian organisaation muodostumisesta.

Kuva: Kansallisgalleria / Jenni Nurminen

Valitettavasti käyttämäsi selain ei ole tuettu, sivuston käytössä voi esiintyä ongelmia.