Taidetyöpajan ohjaaja ja osallistuja pitelevät ja ompelevat yhdessä taideteoksen osaa oikeaan muotoon.header-image-shape

Tue toimintaamme

Kansallisgallerian tavoitteena on olla paras paikka taiteen, ihmisten ja ajatusten kohtaamisille. Tämän tavoitteen toteuttaminen mahdollistuu laajapohjaisella rahoituksella. Kansallisgallerian suurin rahoittaja on Opetus- ja kulttuuriministeriö, mutta yritysten, yhteisön ja yksityishenkilöiden tuki on meille entistäkin tärkeämpää.

Kansallisgalleria haluaa olla edelläkävijä Suomen taiteen tunnetuksi tekemisessä. Meille on tärkeää, että voimme houkutella uusien oivallusten ääreen eri-ikäisiä ja erilaisia yleisöjä. Keskeistä on tarjota taide-elämyksiä ihmisille, joille taiteen ääreen pääsy ei ole itsestään selvää.

Kansallisgalleria saa merkittävän osan rahoituksestaan joka vuosi rahapelitoiminnan tuotoista, joiden jaosta päättää Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Tehtäviensä toteuttamiseksi myös yksityishenkilöiden, yritysten ja yhteisöjen lahjoituksilla sekä yrityskumppanuuksilla on Kansallisgallerialle kuitenkin yhä suurempi merkitys.

Taide lisää tutkitusti ihmisten hyvinvointia ja edistää luovuutta. Näin myös taiteen yhteiskunnallinen vaikuttavuus lisääntyy.

Tule mukaan tukemaan toimintaamme

  • Rakastatko taidetta, maailmanluokan näyttelyitä ja kansainvälistymistä?

  • Haluatko tukea kokoelmahelmiä, kansallisaarteita ja tulevia klassikoita?

  • Tarjoaisitko taide-elämyksen myös niille, joille se ei muuten olisi mahdollista?

Ota yhteyttä, niin voimme keskustella lisää eri mahdollisuuksista tukea Kansallisgallerian ja sen museoiden Ateneumin taidemuseon, Nykytaiteen museo Kiasman ja Sinebrychoffin taidemuseon toimintaa.

Yhteystiedot: Jutta Jaakkola, jutta.jaakkola@kansallisgalleria.fi, puh: 040 700 6275.

Kuva: Kansallisgalleria / Hannu Pakarinen

Valitettavasti käyttämäsi selain ei ole tuettu, sivuston käytössä voi esiintyä ongelmia.