FNG Research (2015)
FNG Research on Kansallisgallerian englanninkielinen verkkolehti. Tutkimustoiminta on yksi Kansallisgallerian keskeisistä tehtävistä, ja lehti esittelee Kansallisgalleriassa tehtävää ja sen kokoelmiin liittyvää tutkimusta. Sivustoa päivitetään kahden kuukauden välein.

Hugo Simbergin toinen maailma (2015)
Hugo Simbergin maailma on nyt sinun. Tutustu maalauksiin ja niiden kautta avautuviin Simbergin taiteen tarinoihin ja taustoihin – valokuviin, grafiikan teoksiin, luonnoksiin ja kirjeisiin. Luo myös itse ja tee omia tarinoita. Astut toiseen maailmaan, johon kiehtova taiteilija on meidät kutsunut.

Hugo Simbergin jäljillä – valokuvia, kirjeitä ja luonnoksia Kansallisgallerian kokoelmista (2015)
Tällä sivustolla avautuu mahdollisuus tutustua taiteilija Hugo Simbergin (1873–1917) elämään, taiteen tekemiseen ja sen lähtökohtiin taiteilijan omien valokuvien, kirjeiden ja luonnosten avulla.

Paulin ystävät – taideteokset työhuoneessa (2015)
Sivuston pohjana on käytetty vanhaa valokuvaa taiteenkeräilijä Paul Sinebrychoffin työhuoneesta, jossa hän istuu ”hiljaisten ystäviensä” keskellä. Huone on nykyisin yksi Sinebrychoffin taidemuseon upeista näyttelysaleista. Teoksiin voi tutustua tarkemmin klikkaamalla teoksia. Joidenkin teosten yhteyteen on lisätty niiden hankintaan liittyviä kirjeitä.

Lähteillä (avattu 2013)
Lähteillä on verkkosivusto, jolla esitellään poimintoja arkiston ja kirjaston kokoelmista: asiakirjoista, valokuvista, julkaisuista ja muista dokumenteista. Kokoelmia esittelevien ja taustoittavien julkaisujen lähtökohtana on jokin aineistokokonaisuus kuten Suomen Taideyhdistyksen pöytäkirjat tai ARS-näyttelyiden historian kuuluvat dokumentit. Sivustolle tulee säännöllisesti uutta sisältöä.

Erkki Kurenniemi – mies tulevaisuudesta (2013)
Sivusto koostuu valikoimasta tekstejä, valokuvia, kirjeenvaihtoa ym. Erkki Kurenniemen arkistosta. Erkki Kurenniemi on taltioinut omaan elämäänsä liittyvää tietoa hyvin yksityiskohtaisesti ja lahjoittanut aineiston Valtion taidemuseon Kuvataiteen keskusarkistolle 2006. Digitoitua aineistoa, kuten kuvia Kurenniemestä ja tämän keksimistä soittimista ja roboteista, voi tutkia sivustolla mm. aiheittain. Sivuston ohessa on myös julkaisu Erkki Kurenniemi – A Man From The Future.

Akseli Gallen-Kallelan ja Carl Dørnbergerin taiteilijaystävyys ja kirjeenvaihto 1885–1929 (2013)
Kansallisgallerian arkistokokoelmat ja Gallen-Kallelan Museo ovat julkaisseet tutkimusyhteistyönsä tuloksena verkkosivuston, joka pohjautuu taiteilijoiden toisilleen kirjoittamiin, säilyneisiin kirjeisiin. Sivustolla voi mm. selailla kirjeitä, lukea niiden suomennettuja tiivistelmiä ja tutustua kirjeissä mainittuihin henkilöihin ja taideteoksiin.

Suomen Taideyhdistyksen pöytäkirjat liitteineen 1846–1901 (2013)
Kansallisgalleria on digitoinut ja julkaissut verkossa syntyorganisaationsa Suomen Taideyhdistyksen pöytäkirjat liitteineen vuosilta 1846–1901. Pöytäkirjat ovat keskeinen osa Taideyhdistyksen arkistoa, joka kuuluu Kansallisgallerian arkistokokoelmiin. Pöytäkirjojen joukossa on mm. yhdistyksen perustamisasiakirjat, ensimmäiset jäsenluettelot, tietoja taideteoshankinnoista ja näyttelyistä sekä johtokunnalle lähetettyjä kirjeitä taiteilijoilta.

Daniel Nyblinin taideteoslasinegatiivit (2012)
Kansallisgallerian arkiston kokoelmiin kuuluvat valokuvaaja Daniel Nyblinin (1856–1923) taideteoskuvien alkuperäiset lasinegatiivit vuosilta 1879–1904 on digitoitu ja katsottavissa verkossa. Nyblin kuvasi lasinegatiiveille suomalaista taidetta usein tuoreeltaan teosten juuri valmistuttua tai niiden ollessa ensi kertaa esillä näyttelyissä. Aineisto on saatavissa myös avoimena datana.

Paul Sinebrychoffin kirjearkisto (2009)
Paul ja Fanny Sinebrychoff keräsivät suomessa ainutlaatuisen taidekokoelman vanhaa eurooppalaista taidetta. Tähän sähköiseen kirjearkistoon on kerätty ne, vuosina 1895–1909 kirjoitetut kirjeet, jotka käsittelevät kokoelman hankintaa. Sivustolla voi tutkia kirjeitä ja lukea sisällöt suomeksi ja ruotsiksi.