Ateneum on maan tunnetuin taidemuseo ja Suomen taiteen koti. Ateneumin kuvat ovat iskostuneet suomalaisten yhteiseen muistiin: kokoelmat kattavat aikakauden 1800-luvulta moderniin. Tutustu Ateneumin taidemuseon pääsalissa oleviin Suomen taiteen tarina -kokoelmanäyttelyn teoksiin.

Kokoelmanäyttely esittää maan rakastetuimmat klassikot uudessa valossa. Se nostaa esiin uusia teoksia ja rinnastuksia, luoden samalla yhteyden niin Suomen kuin maailman historiaan. Arkistosalista löytyvät kirjeet, luonnoskirjat, postikortit ja valokuvat muuttavat taiteilijoiden arjen eläväksi. Tiheä salonkiripustus vie ajatukset talon historiaan sadan vuoden taakse

Ateneumin taidemuseon virtuaalikierroksella voit tutustua tarkemmin myös mm. vuonna 1887 valmistuneeseen Ville Vallgrenin Kaiku-veistokseen, joka 3D-mallinnettiin 4k-resoluutiolla, ja sitä voi nyt tutkia verkossa hyvin yksityiskohtaisesti virtuaalilaseilla tai ilman.

Virtuaalikierros toimii Chrome, Firefox ja Safari-selaimissa. Puhelimeksi suosittelemme esim. iPhone 6 tai Samsung S6 -älypuhelinta.

Katsoaksesi virtuaalivierailun Oculus Rift tai HTC Vive -virtuaalilaseilla tarvitset Windows 10 -tietokoneen ja Firefox-selaimen. Gear VR:llä
on käytettävä Oculus Browser -selainta, joka löytyy vakiona Oculus Homesta. Google Cardboardilla voit käyttää mitä tahansa mobiiliselainta.