Kansallisgallerian kirjasto on Suomen suurin kuvataiteen erikoiskirjasto. Kirjasto toimii kahdessa toimipisteessä. Kiasma-kirjastossa on nykytaiteen aineistoa 1960-luvulta lähtien. Ateneumin tutkijakirjasto on keskittynyt erityisesti Suomen taiteen historiaan. Sinebrychoffin kirjaston kokoelmiin kuuluva aineisto on käytettävissä Ateneumin tutkijakirjastossa sopimuksen mukaan ja sen kokoelmiin kuuluu vanhaa ulkomaista taidetta käsittelevä kirjallisuus.

Kirjav@ – Kansallisgallerian kirjaston kokoelmatietokanta
Kirjastoon saapuvat lehdet
Kirjaston ulkopuoliset tietokannat

Kiasma-kirjasto

Kiasma-kirjasto on nykytaiteeseen erikoistunut kirjasto, jonka kokoelmaa kartutetaan Kiasman näyttely- ja kokoelmatoimintaa tukien. Keskeisiä aineistoryhmiä ovat kotimainen nykytaide, nykytaiteen uusimmat kansainväliset ilmiöt ja niihin liittyvä teoreettinen kirjallisuus, Kiasman kokoelmataiteilijat sekä taidelehdet. Asiakkaiden käytössä on myös iPadeja, joilta löytyy lisämateriaalia Kiasman näyttelyihin liittyen sekä pääsy audiovisuaalisesta arkistosta valikoituun aineistoon. Lue lisää kirjaston aukioloajoista ja tutkijapalvelusta.

Ateneumin ja Sinebrychoffin tutkijakirjastot

Ateneumin tutkijakirjasto on vanhin osa Kansallisgallerian kirjastoa. Sen kokoelmat ovat karttuneet Ateneum-rakennuksen valmistumisen jälkeen vuodesta 1889. Ne tukevat Ateneumin taidemuseon kokoelmateosten ja suomalaisen taiteen tutkimusta. Kirjaston tietokannasta löytyy myös konservointialan kirjallisuutta.

Käynnistä Ateneumin tutkijakirjastoon tulee sopia etukäteen. Lue lisää tutkijapalvelusta.

Kirjasto ylläpitää Suomalaisen kuvataiteen bibliografiaa, joka sisältää viitetietoja suomalaisesta kuvataidekirjallisuudesta.

Sinebrychoffin tutkijakirjasto on osa Kansallisgallerian kirjastoa ja sen kokoelmiin kuuluva aineisto on käytettävissä Ateneumin tutkijakirjastossa sopimuksen mukaan. Sinebrychoffin kirjaston kokoelmat liittyvät Fanny ja Paul Sinebrychoffin kotimuseoon, museon taidekokoelmaan ja näyttelyihin.