Kansallisgallerian verkkoon liitetyiltä työasemilta on suora yhteys seuraaviin tietokantoihin ja hakuteoksiin:

Allgemeines Künstlerlexikon
Art Full Text
Arto
BHA (Bibliography of the History of Art)
Kansallisbiografia
Melinda
Oxford Art Online
Stanford Encyclopedia of Philosophy

Viitetietokantoja

Art Full Text

Artikkeliviite- ja kokotekstitietokanta. Kattaa sekä vanhemman taiteen että nykytaiteen. Viitteet 1984, tiivistelmät 1994 ja kokotekstiaineistoa 1997 lähtien. Viitteitä myös artikkeleihin sisältyvästä kuvamateriaalista. Käytössä Kansallisgallerian verkossa.

Arto

Kotimainen artikkeliviitetietokanta, joka sisältää artikkeleita kotimaisista aikakauslehdistä ja kokoomateoksista. Aineistoa on kattavimmin 1990-luvun alusta lähtien, mutta myös vanhempaa artikkeliaineistoa koskevia viitteitä on runsaasti.

Bibliography of the History of Art – BHA

Viitetietokanta. Kattaa länsimaisen taidehistorian antiikista nykyaikaan. Vuosien 1975-2007 aikana julkaistuja artikkeleita, kirjoja, konferenssiesitelmiä, esseitä, näyttelyluetteloita ja väitöskirjoja. Sisältää myös edeltäjät: Répertoire d’Art et d’Archéologie – RAA (1974-1989) ja International Repertory of the Literature of Art – RILA (1975-1989).

Melinda

Suomalaisten kirjastojen yhteistietokanta. Se sisältää Suomen kansallisbibliografian sekä viitetiedot yliopistokirjastojen, yhteiskirjastojen, Eduskunnan kirjaston, Varastokirjaston ja Tilastokirjaston tietokantoihin sisältyvistä aineistoista. Ammattikorkeakoulujen kirjastoista ovat mukana Hämeen ammattikorkeakoulun kirjasto, Centria-ammattikorkeakoulun kirjasto ja Haaga-Helian kirjasto. Vuosina 2013-2014 mukaan tulevat kaikki amk-kirjastot. Yleisten kirjastojen ensimmäiset pilotit ovat Kokkolan kaupunginkirjasto ja Tampereen kaupunginkirjasto.

Hakuteoksia

Allgemeines Künstlerlexikon – Artists of the World

Taiteilijahakemisto. Kattaa kirjamuotoiset hakemistot Thieme-Becker, Vollmer ja Allgemeines Künstlerlexikon. Käytössä Kansallisgallerian verkossa.

Oxford Art Online

Taidesanakirja. Visuaalista taidetta – maalaustaide, kuvanveisto, graafinen taide, arkkitehtuuri, valokuvataide ja taideteollisuus – käsitteleviä artikkeleita esihistoriasta nykypäivään. Käytössä Kansallisgallerian verkossa.

Kansallisbiografia

Kansallisbiografia on ainutlaatuinen ja värikäs kokoelma Suomen historiaan vaikuttaneiden ihmisten pienoiselämäkertoja. Kansallisbiografiaa toimittaa Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran biografiakeskus. Käytössä Kansallisgallerian verkossa.

Stanford Encyclopedia of Philosophy

Stanfordin yliopiston ylläpitämä ilmainen filosofiaan keskittynyt internetissä julkaistava tietosanakirja. Artikkelien kirjoittamiseen ja ylläpitämiseen osallistuu alan asiantuntijoita 65 instituutiosta ympäri maailmaa.