Kansallisgalleria on perustettu kulttuuriperinnön vahvistamiseksi ja taiteellisen sivistyksen edistämiseksi (Laki Kansallisgalleriasta 889/2013, 1 §). Sen tehtävänä on huolehtia museon kokoelman ylläpidosta ja kartuttamisesta, harjoittaa näyttelytoimintaa ja muuta taidemuseotoimintaa ja osallistua taidemuseoalan kehittämiseen. Tehtäviään hoitaessaan Kansallisgallerian tulee vahvistaa kuvataiteen yhteiskunnallista vaikuttavuutta (Laki Kansallisgalleriasta 2 §).

Kansallisgalleriaan kuuluvat Ateneumin, Kiasman ja Sinebrychoffin taidemuseot, kokoelmahallintaosasto, talous- ja hallintaosasto sekä Valtion Taideteostoimikunta.

Täyttääkseen ylläolevan vastuun, Kansallisgalleria käsittelee toiminnassaan myös henkilötietoja. Noudatamme toiminnassamme Euroopan parlamentin ja neuvoston asetusta (EU) 2016/679 (yleinen tietosuoja-asetus) 6 artikla 1. kohtaa. Henkilötieto on mikä tahansa merkintä, joka voidaan yhdistää tunnistettavissa olevaan ihmiseen.

Kansallisgallerian tietosuojalauseke -dokumentissa kerrotaan, miten Kansallisgalleria käsittelee ja suojaa henkilötietoja. Kansallisgallerian evästekäytäntö -dokumentissa kerrotaan evästeiden käytöstä Kansallisgallerian verkkopalveluissa.

Luovuttamalla henkilötietojasi Kansallisgallerialle, johon kuuluvat Ateneumin, Kiasman ja Sinebrychoffin taidemuseot, kokoelmahallintaosasto, talous- ja hallintaosasto sekä Valtion Taideteostoimikunta, hyväksyt tämän tietosuojalausekkeen mukaiset käytännöt.

Henkilöllä on lain mukaisesti oikeus tarkastaa, mitä tietoja hänestä on kerätty. Henkilöillä on myös oikeus vaatia virheellisen, puutteellisen, tarpeettoman tai vanhentuneen henkilötiedon korjaamista tai poistamista. Ohjeet näistä löytyvät Kansallisgallerian tietosuojalausekkeesta ja tarvittavat lomakkeet löytyvät alla olevista linkeistä.

Kansallisgallerian tietosuojalauseke (Privacy policy) (pdf)

Kansallisgallerian evästekäytäntö (Cookies) (pdf)

Rekisteritietojen tarkastuspyyntö (pdf)

Rekisteritietojen korjausvaatimus (pdf)